Обяви » Каталог с фирми и организации » Не знаете как да водите социален разговор Лесен подход който може да се ползва от всеки

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Каталог с фирми и организации  Каталог с фирми и организации
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави фирма
»  Фирми по отрасли
»  Всички фирми и организации


Не знаете как да водите социален разговор? Лесен подход, който може да се ползва от всеки.
23.07.2015 в 22:59

На конференция сте с клиент. Всеки го познава. Той е Човекът. Вие сте просто някой невзрачен заедно с него. Това не е проблем...докато той не си тръгне. Тогава сте просто някой, който не знае нищо интересно за казване.

Но ако сте на сцена пред стотици хора, които не познавате, сте нервни само от начало, а после сте уверени в себе си. Обаче в помещение с няколко човека, които не познавате и от вас се очаква да водите разговори с тях – всичко се променя. Веднага ставате стеснителен и несигурен. Мисълта да сте сред група непознати, с които трябва да си говорите ви ужасява. Не защото не харесвате хората, а защото в такива ситуации не харесвате самия себе си. Не сте общителни, екстровертни, разговорливи – просто сте като една картина на стената в тези ситуации.

При подобни събития обикновено излизате да направите малка вечерна разходка отвън – нещо типично за срамежливите, когато искат да се измъкнат незабелязано от центъра на навалицата. Усмихвате се на хората, които ви поглеждат, кимате на други, но да спрете наистина при някой, за да разговаряте е твърде плашеща перспектива.

Наистина се чувствате разочаровани от поведението си.

И тогава някой пристъпва към вас. „Здравейте, казвам се Бонд, Джеймс Бонд”, казва той. (това не е неговото истинско име, но се оказва, че той е толкова ошлайфан и уверен в себе си, че може и наистина да е.)

Новият ви познат пита откъде сте. Какво работите. Прави ви комплимент за ризата и пита дали карате колело. Говорите какво работите, говорите за семействата си, какво ви харесва да правите. Чудесно е и върви по вода.

Не проумявате. „Как правиш това, как отиваш при напълно непознат и започваш разговор? Аз не умея, винаги смятам, че се натрапвам на хората. А ти го направи с такава лекота!”

Новият ви познат (Джеймс Бонд ;)) казва, че и за него не е било лесно. Той също се е чувствал неудобно да бъбри с непознати. „Кажи, смяташ ли, че е нахално, когато хората идват да говорят с теб? Неудобно ли те кара да се чувстваш?”

„Абсолютно не. Радвам се, когато го правят. Дори съм благодарен. ”- отговаряте вие.

„Тогава прави точно като мен. Огледай се из стаята. Избери някой, който се чувства неудобно, който изглежда не на място. Някой точно като теб. После говори с тези хора. Нека твоята цел бъде да накараш този човек да се чувства по-добре. Тогава и ти ще се почувстваш добре и няма да си фиксиран върху проблема си.”

Опитайте този начин. Ако е трудно да водите разговори, използвайте тези чувства по позитивен начин. Обърнете съжалението към себе си в съчувствие към някой друг. Спасете някой от неговата неловка ситуация.

Просто се представете на хората и задавайте прости въпроси – какво работят, от къде са, защо са на събитието. Не е нужно да сте гении в разговорите. Хората, които заговаряте няма да го забележат. Те ще са заети да с мисълта, че вече не са като картини на стената, а като хора, които са на място. И винаги ще помнят, че именно вие сте ги накарали да се чувстват така.

Следващият път, вместо да се фиксирате в това, колко ви е некомфортно, насочете се към някой, който да накарате да му е комфортно. Този човек ще ви е благодарен. А на вас вече няма да ви е трудно да побъбрите с непознати.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Обяви | Условия за ползване | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви