Обяви » Каталог с фирми и организации » Три алтернативни решения за зареждане на мобилния телефон

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Каталог с фирми и организации  Каталог с фирми и организации
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави фирма
»  Фирми по отрасли
»  Всички фирми и организации


Три алтернативни решения за зареждане на мобилния телефон
31.07.2015 в 10:31

За да избегнат сигнализацията за изтощена батерия на мобилния телефон, изследователи и стартъп компании търсят алтернативи за зареждане

Звукови вибрации

Да се използва звуковия фон около нас – от музиката по радиото, от разговор, от колите по улицата, за да заредим своя телефон, това е идеята, която двама учени от Университета Куийн Мери в Лондон са изпробвали, с партньорството на Майкрософт.Миниатюрни влакна цинков оксид, материал, който позволява трансформацията на вълните и вибрациите от шум в електричество, са смалени в нано-размер, за да бъдат трансформирани в спрей. Учените използват спрея върху пластмасов лист, залепен върху мобилния телефон. Проблемът е, че тази техника не произвежда достатъчно енергия. Други източници на вибрации от ежедневието ни, като от движението на машини или на човешкото тяло, биха се оказали по-ефикасни.

Магнитна индукция

На пръв поглед тези нощни и настолни лампи са като всички добре известни модели, които Икеа предлагат. Всъщност едно малко обозначение с кръст на повърхността им означава, че са част от нова гама обзавеждане, което шведският гигант предлага. Те предлагат зареждане на смартфони и таблети, просто чрез слагане на повърхността им. Лампата (или друг техен артикул от серията), все пак трябва да бъде включена към електрическата мрежа, за да създаде магнитно поле, а смартфона да има приемник. Множество производители, включително Самсунг и Гугъл са интегрирали Qi, нормата използвана от Икеа, но разработването на новата система се бави, заради хармонизацията на множество стандарти. Старбъкс използват стандартът Power, който изисква да инсталирате пръстен за зареждане (ring charger) на телефона си.

Фотоволтаичен филм

В Apple опитват от години, но френска стартъп компания е начело в разработването на тази технология. Създадена през 2008, компанията SunPartner Technologies, разработиха фотоволтаичен прозрачен филм, който произвежда електричество от естесвени и изкуствени източници. Наречена „Wysips”, тази технология може да се интегрира на екраните на смартфони, таблети, електронни четци. Филмът е свързан с електронен чип, който провежда електричния поток. Компанията представи в началото на годината прототип на телефон, интегриран с Wysips, в партньорство с японската компания Kyocera. Френската компания си партнира и с дистрибутора на аксесоари за мобилни устройства Avenir Telecom, който ще представи соларен корпус за зареждане на телефони IPhone 6 на следващото Изложение за електроника в Берлин през септември.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Обяви | Условия за ползване | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви