Обяви » Каталог с фирми и организации » Хакерите големият проблем на малките компании

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Каталог с фирми и организации  Каталог с фирми и организации
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави фирма
»  Фирми по отрасли
»  Всички фирми и организации


Хакерите – големият проблем на малките компании
19.07.2015 в 11:05

По принцип хакерите атакуват компании с по-малко от 100 служители. Направете така, че да осигурите щит на вашата компания срещу голям пробив.

Не е новост, че както повечето престъпници и киберпрестъпниците предпочитат да се насочат към слабите и уязвими жертви. Точно както крадец би влязъл с взлом в дом, в който хората ги няма, хакерът би ударил компания, която няма пълен екип от експерти по сигурността.

Според доклад на телекомуникационната компания Верайзън за нарушенията в сигурността на данните от 2012 г., 71 процента от засегнатите са компании с по-малко от 100 служители. Ако управлявате такава компания, добре е да знаете, че щетите от една кибер-атака излизат средно 36 000 долара около 64 000 лв. Също така би трябвало да знаете, че вашите служители са най-голямата заплаха за вашата сигурност. Друг доклад на телекома Верайзън сочи, че има сто процентов шанс един на всеки 10 служители да кликне върху линк, който му е пратен със злонамерен и-мейл – това е феномен, който се нарича „неизбежният клик”.

Според статия от изпълнителният директор на Блак Дък Софтуер (които разработват програми за информационна сигурност), има няколко начина, чрез които стартиращите в бизнеса и малките компании могат по-добре да се защитят. Ето какви съвети дава той.

Мислете като хакера

За да се предпазите от хакери трябва да започнете да мислите като престъпник и да прецените кои са най-ценните ви данни. След като направите тази оценка, започнете да работите за тяхната сигурност. Запитайте се „Кои са моите конкуренти? Искат ли моята интелектуална собственост и търговски ми тайни? Искат ли информация за кредитните карти на моите клиенти? Смятат ли моят бизнес за слаба връзка в някое по-голямо приложение?” Тези въпроси ще ви помогнат да видите къде са вашите слабости и да разберете какви мерки е нужно да предприемете, за да защитите софтуера си.

Бъдете сигурни, че в кода ви няма бъгове (грешки)

Има хиляди слаби места във софтуера, който използваме и те могат да бъдат удобна вратичка за проникване на хакерите. Според изпълнителният директор на компания за софтуерна сигурност Лу Шипли, трябва да използваме чист код. „Много търговски приложения използват отворен код като в своите компоненти. Националният институт за технологични стандарти и сигурност на базите данни, разкрива повече от 4000 слабости в тези компоненти. Компаниите разработващи софтуер по сигурността могат да ви помогнат да идентифицирате и поправите всякакви проблеми с изходния код на вашето приложение”.

Наемете фирма, която да се грижи за вашата сигурност

Лу Шипли казва, че е добре операциите по вашата софтуерна сигурност да бъдат в ръцете на професионалисти. „Изберете външна фирма, която се занимава само с това. Докато повечето малки фирми и организации не могат да си позволят закупуването на висока класа системи за сигурност, има много компанни, които предоставят такива услуги и имат познанията и капацитета, да защитят вашите бизнес операции и чувствителни данни.” Убедете се, че фирмата, която сте наели, прави всичко, което може, за да ви защити. Тя трябва да е утвърдена. Ако клиентите ви осъдят в следствие изтичане на данни и компанията по сигурността не е посрещнала минимума от очакваните практики, вашият бизнес потъва.

Застраховайте се срещу кибер атаки

Тези застраховки са предназначени за компании работещи в сферата на информационните технологии или такива, чийто търговски оборот се извършва онлайн, включително портали за електронна търговия, доставка или поддръжка на хардуер и софтуер, уеб базирани приложения или други аспекти на бизнеса. Застраховането на риска от сривове или пробиви, включително злонамерени, в IT системите или загуба на данни, е от изключително важно значение за безпроблемното функциониране на дадена компания. Този вид застраховки покрива както преки загуби претърпени от застрахования, така и отговорността на компанията спрямо нейни клиенти за реализирани от тях загуби.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Обяви | Условия за ползване | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви