Обяви » Каталог с фирми и организации » 12 важни навика на супер успелите и богати хора които трябва да усвоите

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Каталог с фирми и организации  Каталог с фирми и организации
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави фирма
»  Фирми по отрасли
»  Всички фирми и организации


12 важни навика на супер успелите и богати хора, които трябва да усвоите
19.07.2015 в 10:34

Разберете тайните на супер успелите хора и ги превърнете в свои навици

Успехът не е въпрос на късмет и забогатяването не става случайно – тези, които са изградили състояние и постижения се придържат към задължителни навици, които ги правят по-продуктивни и ефективни. За да придобием тези навици, трябва да тренираме и да сме фокусирани, трябва да се отървем от лошите си привички и да ги заместим с нови. Ето 12 значими навика, които могат да ви помогнат да постигнете успехи и състояние. Колко от тях вече сте възприели и колко трябва тепърва да приемете?

1. Ставайте рано. Изследвания показват, че 44 % от богатите хора стават три часа преди да отидат на работното си място, сравнено с 3 % от тези, които не са богати. Простият факт на ранното ставане добавя час един час повече дневно към живота им. Представете си колко работа може да свършите рано сутринта, без прекъсвания и разсейване. Или използвайте това време в повече, за да си поставяте цели и да проучвате нови възможности.

2. Сътрудничество с други хора. Според проучванията, 79 % от богатите хора прекарват поне пет часа месечно в изграждане на мрежа от контакти и сътрудничество. Посещават конференции, срещат нови клиенти, присъстват на уебинари, срещат се на кафе – докато само 16 % от неуспелите правят това. С кого се срещате определя за какво ще говорите и какви стъпки предприемате; може да промените изгледите за кариерното си развитие, като се срещате с успели хора, които да ви учат и да ви дават рамо.

3. Упорствайте. Най-успелите хора са тези, които са осъзнали своята цел и са се фокусирали като лазер, върху това, което искат да постигнат, докато то не се превърне в реалност. Следвайте тяхната решимост, игнорирайте всичко странично и се съсредоточете – следвайте една посока докато постигнете успех.

4. Четете, за да знаете. Според анализи 86 % от заможните хора обичат да четат, в сравнение с 26 % от, тези, които не са богати. Когато четете, правете го, за да научите нещо. Тези, които успяват, са в постоянен процес на самоусъвършенстване; те четат, за да знаят и да растат в бизнеса си. Според американският писател Тиодор Сюс Гайзъл : „Колкото повече четете, толкова повече неща ще знаете. Колкото повече неща научавате, на толкова места ще отидете”.

5. Направете списък. За да постигнете значима цел, трябва да изредите какво искате да постигнете. Мнозинството от богатите хора правят списъци с дневните си задачи – това са 81 % от тях, сравнено 19 % от неуспелите. Дори повече, 67 % от успелите, действително завършват 70 % или повече от всекидневните си задачи по списък. Те имат цели, върхи, които се фокусират и се трудят здраво, за да ги постигнат.

6. Вдигнете се от дивана. По-малко от час гледане на телевизия – такива са данните за 67 % от богатите хора, докато само 23 % от останалите ограничават лежането пред телевизора. Що се отнася до риалити предавания, само 6 % от успелите ги гледат, сравнено със 78 % от останалите. Богатите хора избират по-продуктивни и смислени дейности.

7. Ценете времето си като скъп ресурс – богатите избягват да губят времето си в маловажни дейности и забавления. Те не прекарват с часове пред компютъра си в социалните мрежи, защото знаят, че времето не е възобновяем източник. Не можем да върнем времето, което сме изгубили.

8. Рискувайте – обмислено. Богатите разбират, че рисковете носят награди. Като резултат те са по-склонни да поемат рискове – не неразумни, а пресметнати. Успелите знаят какво могат да изгубят, ако начинанието се провали и не получат, това което са търсили. Повечето имат резервен план, с който да намалят загубата и да преминат към нов план. Ако настоящата рискова ситуация не върви по вода, винаги трябва да сте разработили друго разрешение.

9. Работете умно, не трудно. Умният подход към работата, включително това да си починете, прави хората по-продуктивни. Здравата работа е от голямо значение, но това не значи, че успелите хора никога нямат време за релакс и почивка. Те имат добър баланс между работа, лични задачи и удоволствия, така че да могат да са по-креативни и ефективни. Работете усърдно и после направете почивка. Когато се върнете към задачите си, ще бъдете по-отпочинали и по-продуктивни.

10. Инвестирайте в здравето си. Богатите хора разбират значимостта на правилното хранене и тренировките, за да останат здрави. Изследванията показват, че 76 % от богаташите правят физически тренировки поне 4 часа седмично, сравнено с 23 % от неуспелите; 57 % от богатите пресмятат дневните си калории, спрямо 5 % неуспели, които го правят. Дори по-интересно, 70 % от богатите ядат по-малко от 300 калории джънк фууд дневно.

11. Насърчавайте емоционалната си интелигентност. Заможните хора знаят, че добрите взаимоотношения са от критично значение за успеха. Те са в хармония със своите собствени емоции, което от своя страна значи, че са възприемчиви за емоциите на другите. Уорън Бъфет твърди, че 85 до 90 % от успеха се дължат на емоционалната интелигентност, не толкова на коефициента на интелигентност или експертност. Ай кю-то е базово, имате нужда от него като основа, но то не ви превръща в звезда. Емоционалната интелигентност може това.

12. Предайте нататък. За да бъдете наистина богати, трябва да сте осъзнали значението на помощта. Както казва Алберт Айнщайн: „Достоен е само този живот, който е живян заради другите хора ”. Споделяйте, това което имате. Помогнете на някого, защото някой е помогнал и на вас по пътя ви. Състоянието не е нещо, което може да реши всичките ни проблеми и не винаги отива при тези, които го заслужават. Но то е индикация, че сте работили здраво, били фокусирани и сте давали приоритет на важните неща.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Обяви | Условия за ползване | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви